POMAZÁNKA Z MORAVSKÉHO UZENÉHO

Pomazánka z moravského uzeného vhodná na chlebíčky nebo jednohubky. Vychutnat si ji můžete i na čerstvém pečivu na snídani nebo k večeři.

CO BUDETE POTŘEBOVAT?

  • 250 g moravského uzeného
  • 1 pomazánkové máslo
  • 2 trojúhelníčky taveného sýru
  • 50 g strouhaného eidamu
  • 1 lžíce margarinu (perla, rama..)
  • 3 lžíce smetany
  • bazalka
  • sůl a pepř

POSTUP

  1. Pomazánkové máslo, tavená sýr a margarin důkladně promíchejte. Aby jste měli pomazánku opravdu jemnou použijte tyčoví mixér.
  2. Do směsi přidejte smetanu. Vmíchejte do ní zhruba 3 lžíce aby pomazánka nebyla tak tuhá.
  3. Moravské uzené nastrouhejte nebo na jemno nakrájejte. Takto připravené ho pak vmíchejte spolu se strouhaným sýrem do připravené pomazánky.
  4. Vezměte 4 listy čerstvé bazalky a na jemno nasekejte. Přidejte do pomazánky.
  5. Podle chuti osolte a opepřete.
TIP NA SERVÍROVÁNÍ

DOPORUČENÍ

Takto připravená pomazánka je velmi dobrá na pečivu, ke kterému připravíte jako přílohu čerstvou zeleninu.

DOBROU CHUŤ