MALINOVÉ KOŠÍČKY

Máte na zahradě spoustu malin a nevíte co s nimi? Vyzkoušejte tyto krémové malinové košíčky, které si vychutnáte u šálku kávy nebo čaje.

CO BUDETE POTŘEBOVAT?

TĚSTO

  • 1 a 1/3 hrnku hladké mouky
  • 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 150 g másla nebo Hery pokojové teploty
  • 2 žloutky

KRÉM

  • 0,5 l mléka
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 100 g másla
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce rumu

OSTATNÍ SUROVINY

  • 1 hrnek malin
  • 1 sáček červeného dortového želé

POSTUP

ZPRACOVÁNÍ TĚSTA

  1. Do misky dejte hladkou mouku, cukr, máslo, žloutky a vypracujte hladké těsto.
  2. Těsto zabalte do folie a uložte na 30 minut do lednice.
  3. Poté těsto vyndejte a naplňte s ním kovové formičky na košíčky. Pokud nemáte tyto formičky, poslouží vám například forma na muffiny. Těsto ve formičkách propíchejte vidličkou.
  4. Pečte v předehřáté troubě na 180° zhruba 10 minut. Po upečení formičky vyklopte.

KRÉM

  1. Pudinky rozmíchejte v mléce a přiveďte k varu. Nepřidávejte žádný cukr! Poté, co vám pudink začne houstnout, stáhněte ho z ohně a zhruba 10 minut míchejte aby se vám neutvořil škraloup. Pak přikryjte folií a nechte půl hodiny odpočívat.
  2. Máslo, které jste si předem vyndali, utřete s 2 balíčky vanilkového cukru. Poté k máslu postupně zašlehávejte pudink. Šlehejte, dokud se vám pudink s máslem důkladně nespojí a neutvoří se hladký krém.
  3. Do takto připraveného krému opatrně vmíchejte 3-4 lžíce zakysané smetany a 2 lžíce rumu.
  4. Krém dejte na 10 minut do lednice.

DOHOTOVENÍ

  1. Připravte si vychladlé košíčky a krém.
  2. Zdobičku naplňte krémem a poté plňte košíčky.
  3. Naplněné košíčky dozdobte malinami a dejte na 10 minut do lednice.
  4. Mezitím si podle návodu připravte dortové želé, do kterého přidejte o polovinu méně cukru než je psáno.
  5. Košíčky polijte želatinou a vložte zpátky do lednice alespoň na 4 hodiny.
MALINOVÉ KOŠÍČKY
GFOOD.CZ
MALINOVÉ KOŠÍČKY

DOPORUČENÍ

Pokud nemáte zdobičku, použijte sáček, u kterého po naplnění odstřihněte roh.

Do krému můžete místo rumu přidat například vaječný likér nebo Amaretto. Docílíte tak jemnější chuti.