Pomazánka z moravského uzeného vhodná na chlebíčky nebo jednohubky. Vychutnat si ji můžete i na čerstvém pečivu na snídani nebo k večeři.
CO BUDETE POTŘEBOVAT?
- 250 g moravského uzeného
- 1 pomazánkové máslo
- 2 trojúhelníčky taveného sýru
- 50 g strouhaného eidamu
- 1 lžíce margarinu (perla, rama..)
- 3 lžíce smetany
- bazalka
- sůl a pepř
POSTUP
- Pomazánkové máslo, tavená sýr a margarin důkladně promíchejte. Aby jste měli pomazánku opravdu jemnou použijte tyčoví mixér.
- Do směsi přidejte smetanu. Vmíchejte do ní zhruba 3 lžíce aby pomazánka nebyla tak tuhá.
- Moravské uzené nastrouhejte nebo na jemno nakrájejte. Takto připravené ho pak vmíchejte spolu se strouhaným sýrem do připravené pomazánky.
- Vezměte 4 listy čerstvé bazalky a na jemno nasekejte. Přidejte do pomazánky.
- Podle chuti osolte a opepřete.
DOPORUČENÍ
Takto připravená pomazánka je velmi dobrá na pečivu, ke kterému připravíte jako přílohu čerstvou zeleninu.
DOBROU CHUŤ