Kapsičky plněné bazalkou a mozzarellou se sýrovým přelivem

Těstovinové kapsičky plněné lahodným sýrem a bylinkou se hodí na oběd i večeři. Mají jemnou chuť. Uspějete s nimi u dětí i dospělých a jsou vhodné pro vegetariány.

CO BUDETE POTŘEBOVAT?

Těsto:

  • 250 g hrubé mouky
  • 2 vajíčka
  • 1 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • voda dle potřeby

Náplň:

  • 150 g sýru mozzarella
  • hrst lístků bazalky

Přeliv:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 3 trojúhelníčky taveného sýra
  • 100 g strouhaného eidamu
  • 10 lístků bazalky
  • sůl

POSTUP

  1. Hrubou mouku dejte do misky a udělejte v ní důlek. Okraje mouky posolte a dovnitř klepněte vajíčka.
  2. Začněte zadělávat těsto. Až budete mít těsto rozpracované přidejte olej a důkladně prodělejte. Pokud budete mít těsto moc tuhé (závisí na velikosti vajec) přidávejte po lžících vodu, dokud nedocílíte vláčného těsta.
  3. Z těsta udělejte bochánek a nechte alespoň 10 minut odpočívat.
  4. Mezitím nakrájejte nebo nastrouhejte mozzarellu na jemno. Nasekejte bazalku.
  5. Těsto vyválejte a vykrájejte kolečka. Průměr koleček záleží na vás podle toho, jak chcete mít výsledné kapsičky velké.
  6. Doprostřed koleček dejte mozzarellu a bazalku. Okraje potřete vodou. Přehněte a přilepte.
  7. Takto připravené kapsičky dejte do osolené vroucí vody a vařte 10 minut.
  8. Smetanu vlijte do rendlíku a přiveďte k varu. Až se vám smetana začne vařit ztlumte oheň.
  9. Přidejte k ní tavený sýr, který nechte pomalu rozpouštět. Vmíchejte špetku soli.
  10. Přidejte strouhaný sýr aby jste omáčku zahustili.
  11. Bazalku vmíchejte do omáčky na konec, až se vám přestane vařit.

DOPORUČENÍ

Na talíř položte zhruba 6 taštiček a přelijte omáčkou. Jako ozdobu použijte lístky čerstvé bazalky.

DOBROU CHUŤ