Těstovinové kapsičky plněné lahodným sýrem a bylinkou se hodí na oběd i večeři. Mají jemnou chuť. Uspějete s nimi u dětí i dospělých a jsou vhodné pro vegetariány.
CO BUDETE POTŘEBOVAT?
Těsto:
- 250 g hrubé mouky
- 2 vajíčka
- 1 lžíce oleje
- 1/2 lžičky soli
- voda dle potřeby
Náplň:
- 150 g sýru mozzarella
- hrst lístků bazalky
Přeliv:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 3 trojúhelníčky taveného sýra
- 100 g strouhaného eidamu
- 10 lístků bazalky
- sůl
POSTUP
- Hrubou mouku dejte do misky a udělejte v ní důlek. Okraje mouky posolte a dovnitř klepněte vajíčka.
- Začněte zadělávat těsto. Až budete mít těsto rozpracované přidejte olej a důkladně prodělejte. Pokud budete mít těsto moc tuhé (závisí na velikosti vajec) přidávejte po lžících vodu, dokud nedocílíte vláčného těsta.
- Z těsta udělejte bochánek a nechte alespoň 10 minut odpočívat.
- Mezitím nakrájejte nebo nastrouhejte mozzarellu na jemno. Nasekejte bazalku.
- Těsto vyválejte a vykrájejte kolečka. Průměr koleček záleží na vás podle toho, jak chcete mít výsledné kapsičky velké.
- Doprostřed koleček dejte mozzarellu a bazalku. Okraje potřete vodou. Přehněte a přilepte.
- Takto připravené kapsičky dejte do osolené vroucí vody a vařte 10 minut.
- Smetanu vlijte do rendlíku a přiveďte k varu. Až se vám smetana začne vařit ztlumte oheň.
- Přidejte k ní tavený sýr, který nechte pomalu rozpouštět. Vmíchejte špetku soli.
- Přidejte strouhaný sýr aby jste omáčku zahustili.
- Bazalku vmíchejte do omáčky na konec, až se vám přestane vařit.
DOPORUČENÍ
Na talíř položte zhruba 6 taštiček a přelijte omáčkou. Jako ozdobu použijte lístky čerstvé bazalky.
DOBROU CHUŤ