Tyčinky, které vám nezaberou moc času. Jsou snadné na přípravu a vychutnáte si je u piva nebo vína.
BUDETE POTŘEBOVAT
Těsto
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 dcl vody
- 1 dcl oleje
- 1/2 droždí (20 g)
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky rumu
Na potření
- 1 vajíčko
Na posyp
- hrubá sůl
- kmín celý
POSTUP
- Do misky dejte mouku se solí. K mouce rozdrobte droždí a tyto suché suroviny promíchejte.
- Vlijte olej, vodu a rum. Rukama důkladně zadělejte těsto.
- Těsto rozdělte na dvě poloviny a postupně vyválejte zhruba na 3 mm tlustý plát.
- Vykrájejte proužky široké 1 cm. Můžou být i o něco užší.
- Proužky pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Takto připravené těsto potřete vajíčkem a posypte hrubou solí a kmínem.
- Pečte v předehřáté troubě na 180° po dobu 5-10 minut, dokud tyčinky nezačnou zlátnout.
DOPORUČENÍ
Přesto, že těsto obsahuje droždí, ho nenechávejte kynout.