HOSPODSKÉ TYČINKY

Tyčinky, které vám nezaberou moc času. Jsou snadné na přípravu a vychutnáte si je u piva nebo vína.

BUDETE POTŘEBOVAT

Těsto

  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 dcl vody
  • 1 dcl oleje
  • 1/2 droždí (20 g)
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky rumu

Na potření

  • 1 vajíčko

Na posyp

  • hrubá sůl
  • kmín celý

POSTUP

  1. Do misky dejte mouku se solí. K mouce rozdrobte droždí a tyto suché suroviny promíchejte.
  2. Vlijte olej, vodu a rum. Rukama důkladně zadělejte těsto.
  3. Těsto rozdělte na dvě poloviny a postupně vyválejte zhruba na 3 mm tlustý plát.
  4. Vykrájejte proužky široké 1 cm. Můžou být i o něco užší.
  5. Proužky pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Takto připravené těsto potřete vajíčkem a posypte hrubou solí a kmínem.
  7. Pečte v předehřáté troubě na 180° po dobu 5-10 minut, dokud tyčinky nezačnou zlátnout.

DOPORUČENÍ

Přesto, že těsto obsahuje droždí, ho nenechávejte kynout.