Těstovinový salát je lehké letní jídlo. V horkých dnech ho zaručeně oceníte. Můžete ho podávat k obědu i večeři nebo jako přílohu ke grilovaným masům či zelenině.
BUDETE POTŘEBOVAT
- 500 g těstovin (penne, farfalle..)
- 1 lžíce oleje
- 2 kuřecí prsa
- 1 cibule
- 1 lžíce grilovacího koření
- 1 stroužek česneku
- 2 salátové okurky
- 5 paprik
- 1 menší pór
- 100 g sýru gouda
- 8 lžic tatarské omáčky
- 4 lžíce smetany na vaření
- sůl a pepř
- dále podle chuti rajče, fazole, kukuřici, hrášek
POSTUP
- Těstoviny uvařte podle návodu. Propláchněte studenou vodou a dejte stranou okapat.
- Kuřecí prsa nakrájejte na malé kostky. Na pánvi rozpalte olej a přidejte kuřecí maso spolu s grilovacím kořením a špetkou soli. Zamíchejte a smažte dokud se maso ze všech stran nezatáhne.
- Mezitím nakrájejte cibuli na drobno, na jemném struhadle nastrouhejte česnek a přidejte vše k masu. Promíchejte a přiklopte pokličkou. Duste zhruba 10 minut.
- Nakrájejte zeleninu a dávejte ji do mísy, ve které budete později míchat salát. Podle chuti můžete přidat kromě papriky, okurky a póru i rajče, fazole, kukuřici nebo hrách.
- K zelenině přidejte těstoviny a maso. Důkladně vše promíchejte.
- Tatarskou omáčku se smetanou smíchejte a poté vlijte do salátu. Opět důkladně promíchejte a podle chuti osolte, opepřete. Dejte do lednice alespoň na 1 hodinu uležet.
- Sýr nastrouhejte na jemném struhadle a při servírování s ním salát posypte.
DOPORUČENÍ
Pokud máte rádi pikantnější jídla, můžete do salátu přidat špetku chilli koření nebo rozkrájet chilli papričku.
DOBROU CHUŤ