TĚSTOVINOVÝ SALÁT S KUŘECÍM MASEM

Těstovinový salát je lehké letní jídlo. V horkých dnech ho zaručeně oceníte. Můžete ho podávat k obědu i večeři nebo jako přílohu ke grilovaným masům či zelenině.

BUDETE POTŘEBOVAT

  • 500 g těstovin (penne, farfalle..)
  • 1 lžíce oleje
  • 2 kuřecí prsa
  • 1 cibule
  • 1 lžíce grilovacího koření
  • 1 stroužek česneku
  • 2 salátové okurky
  • 5 paprik
  • 1 menší pór
  • 100 g sýru gouda
  • 8 lžic tatarské omáčky
  • 4 lžíce smetany na vaření
  • sůl a pepř
  • dále podle chuti rajče, fazole, kukuřici, hrášek

POSTUP

  1. Těstoviny uvařte podle návodu. Propláchněte studenou vodou a dejte stranou okapat.
  2. Kuřecí prsa nakrájejte na malé kostky. Na pánvi rozpalte olej a přidejte kuřecí maso spolu s grilovacím kořením a špetkou soli. Zamíchejte a smažte dokud se maso ze všech stran nezatáhne.
  3. Mezitím nakrájejte cibuli na drobno, na jemném struhadle nastrouhejte česnek a přidejte vše k masu. Promíchejte a přiklopte pokličkou. Duste zhruba 10 minut.
  4. Nakrájejte zeleninu a dávejte ji do mísy, ve které budete později míchat salát. Podle chuti můžete přidat kromě papriky, okurky a póru i rajče, fazole, kukuřici nebo hrách.
  5. K zelenině přidejte těstoviny a maso. Důkladně vše promíchejte.
  6. Tatarskou omáčku se smetanou smíchejte a poté vlijte do salátu. Opět důkladně promíchejte a podle chuti osolte, opepřete. Dejte do lednice alespoň na 1 hodinu uležet.
  7. Sýr nastrouhejte na jemném struhadle a při servírování s ním salát posypte.

DOPORUČENÍ

Pokud máte rádi pikantnější jídla, můžete do salátu přidat špetku chilli koření nebo rozkrájet chilli papričku.

DOBROU CHUŤ