Vepřové na pivu je jídlo, které si zamilujete. Můžete ho připravit z jakéhokoli vepřového masa, které máte rádi. Samotná příprava vám nezabere moc času a určitě s ním potěšíte vaše blízké.
SUROVINY
- 500 g vepřového masa (kýta, pečeně, krkovice..)
- 3 větší cibule
- sušený česnek
- drcený kmín
- 2 lžíce oleje
- 6 lžic pikantního kečupu
- 1 světlé pivo
- 0,5 l vývaru
- 2 lžíce hladké mouky
- 1/2 lžičky solamylu
- 1 dcl vody
- sůl a pepř
POSTUP
- Vepřové maso nakrájejte na plátky. Zlehka naklepejte a z obou stran posypte kmínem, sušeným česnekem, osolte a opepřete. Dejte na 5 minut do lednice.
- Mezitím nakrájejte na kolečka cibuli a dejte stranou.
- V hrnci rozehřejte olej a zprudka opečte maso. Připravené maso dejte do zapékací mísy.
- Do výpeku dejte cibuli a smažte zhruba 2 minuty. Poté ji zaprašte moukou, zamíchejte a vlijte pivo. Přidejte kečup a vývar. Důkladně zamíchejte a nechte 2 minuty povařit.
- Solamyl rozmíchejte ve vodě a přilijte k masu. Nechte 2 minuty projít varem.
- Připravenou směs nalijte do zapékací mísy k masu. Nádobu přikryjte a pečte ve vyhřáté troubě na 170° po dobu 1 hodiny. Poté odkryjte a pečte dalších 30 minut.
DOPORUČENÍ
Maso na pivu se podává se šťouchanými brambory.