VEPŘOVÉ MASO PEČENÉ NA PIVU

Vepřové na pivu je jídlo, které si zamilujete. Můžete ho připravit z jakéhokoli vepřového masa, které máte rádi. Samotná příprava vám nezabere moc času a určitě s ním potěšíte vaše blízké.

SUROVINY

  • 500 g vepřového masa (kýta, pečeně, krkovice..)
  • 3 větší cibule
  • sušený česnek
  • drcený kmín
  • 2 lžíce oleje
  • 6 lžic pikantního kečupu
  • 1 světlé pivo
  • 0,5 l vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1/2 lžičky solamylu
  • 1 dcl vody
  • sůl a pepř

POSTUP

  1. Vepřové maso nakrájejte na plátky. Zlehka naklepejte a z obou stran posypte kmínem, sušeným česnekem, osolte a opepřete. Dejte na 5 minut do lednice.
  2. Mezitím nakrájejte na kolečka cibuli a dejte stranou.
  3. V hrnci rozehřejte olej a zprudka opečte maso. Připravené maso dejte do zapékací mísy.
  4. Do výpeku dejte cibuli a smažte zhruba 2 minuty. Poté ji zaprašte moukou, zamíchejte a vlijte pivo. Přidejte kečup a vývar. Důkladně zamíchejte a nechte 2 minuty povařit.
  5. Solamyl rozmíchejte ve vodě a přilijte k masu. Nechte 2 minuty projít varem.
  6. Připravenou směs nalijte do zapékací mísy k masu. Nádobu přikryjte a pečte ve vyhřáté troubě na 170° po dobu 1 hodiny. Poté odkryjte a pečte dalších 30 minut.

DOPORUČENÍ

Maso na pivu se podává se šťouchanými brambory.