ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY

Jednoduché a rychlé šťouchané brambory. Hodí se jako příloha k pečeným masům.

SUROVINY

4 OSOBY

  • 8 větších brambor
  • 2 cibule
  • půl pórku
  • 1 lžíce oleje
  • plátek másla
  • 1 dcl mléka
  • sůl a pepř

POSTUP

  1. Brambory nakrájejte na malé kousky a dejte na 20 minut vařit. Do vody přidejte 2 lžičky soli.
  2. Mezitím, co se vaří brambory, nakrájejte cibuli na hrubo. Na pánvi rozpalte olej a smažte cibuli dozlatova.
  3. Pórek nakrájejte na jemno a dejte stranou.
  4. Brambory sceďte a šťouchadlem rozmačkejte. Přidejte osmaženou cibuli, plátek másla, mléko a nakrájený pórek. Důkladně promíchejte.
  5. Podle chuti osolte a opepřete.

DOPORUČENÍ

Při servírování můžete brambory posypat čerstvou petrželkou.