Všichni mají plněné papriky zažité s rajskou omáčkou nebo jen tak pečené na másle. Proč nevyzkoušet něco nového? Plněné papriky ve smetaně podávané s rýží vás svou chutí příjemně překvapí.
CO BUDETE POTŘEBOVAT?
- 500 g mletého masa (mix)
- 6 bílých paprik
- 1 cibule
- 1 lžíce koření na mletá masa
- 1 vajíčko
- 2 smetany 33%
- 6 lžic kečupu
- sůl a pepř
POSTUP
- Mleté maso dejte do mísy. Cibuli nakrájejte na jemno a přidejte k masu společně s vajíčkem a kořením na mletá masa. Přidejte i dvě lžičky soli a špetku pepře. Maso pořádně promíchejte.
- Papriky u stopky uřízněte a vydlabejte semínka. Naplňte masovou směsí.
- V zapékací míse smíchejte smetany s kečupem.
- Papriky vložte do zapékací mísy a pečte při 180° po dobu jedné hodiny přiklopené. Poté odklopte a pečte dalších 30 minut.
DOPORUČENÍ
Papriky podávejte s vařenou rýží.