Skvělí burger, který si zvládnete udělat sami doma. Jeho příprava vám nezabere moc času, takže se hodí jako rychlý oběd nebo večeře.
SUROVINY
2 BURGERY
- 250 g mletého masa (mix nebo hovězí)
- 2 stroužky česneku
- 1 vajíčko
- 60 ml mléka
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 hrnky kukuřičných lupínků
- olej na smažení
- 2 velké hamburgerové bulky
- kečup
- česneková omáčka
- ledový salát
- 2 plátky toastového sýru
- 4 plátky slaniny
- pórek
- okurka
- hořčice plnotučná
- sůl a pepř
POSTUP
- Mleté maso osolte, opepřete a prolisujte k němu 2 stroužky česneku. Pořádně prodělejte.
- Z masa utvořte dvě stejně velké placky ve velikosti burgerových bulek. Dejte stranou.
- V misce ručně rozšlehejte vajíčko s mlékem. Do hlubokého talíře vysypte kukuřičné lupínky a rozdrťte.
- Vezměte připravené placky. Z obou stran posypte moukou, obalte ve vajíčku a poté v lupínkách. Obalené maso dejte na 10 minut do ledničky.
- Bulky rozkrojte a dejte rozpéct na 5-10 minut do trouby (150°). Mezitím na pánvi opečte plátky slaniny a poté je nechte na talíři stranou.
- Na kolečka nakrájejte okurku a pórek. Z ledového salátu připravte dva listy. Připravené nechte stranou.
- Vezměte maso z lednice a smažte na pánvi z obou stran na mírném ohni. Maso vyndavejte na talíř, na kterém máte papírovou utěrku. Na takto připravené maso položte plátek toastového sýru. (Maso smažte pomalu aby se vám uvnitř rovnoměrně propeklo.)
- Vezměte spodní část bulky a polijte kečupem a česnekovou omáčkou. Poté dejte v tomto pořadí list ledového salátu, maso se sýrem, 2 plátky slaniny, pór a okurku. Horní část bulky polijte hořčicí a přiklopte.
DOPORUČENÍ
Burger je velmi dobrý s hranolky nebo se salátem Caesar.
DOBROU CHUŤ