KUŘECÍ MASO SE ŠPENÁTEM A SMETANOU

Pokud se poohlížíte po rychlém jídle, určitě se zastavte nad tímto receptem. Kuřecí maso se špenátem je velmi dobré, mají ho rády i děti a zabere vám pouhou půl hodinu.

CO BUDETE POTŘEBOVAT

  • 2 lžíce oleje
  • 500 g kuřecích prsních řízků
  • půl lžičky Kari koření
  • 150 g čerstvého špenátu
  • 100 ml smetany
  • 2 plátky nivy
  • 100 g strouhaného sýru
  • 1 lžička tmavé jíšky
  • sůl a pepř

POSTUP

  1. Kuřecí maso nakrájejte na kostičky a osolte.
  2. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte maso a Kari koření. Zamíchejte a maso opékejte dokud nebude měkké (zhruba 10 minut).
  3. Přidejte špenát. Až se vám začne „nabalovat“ na maso vlijte smetanu a míchejte.
  4. Přidejte špetku pepře, 2 plátky nivy, které nechte rozpustit. Povařte 5 minut.
  5. Poté postupně přidávejte strouhaný sýr, který vám omáčku zahustí. Pokud jste dali více smetany, přidejte 1 lžičku tmavé jíšky.
  6. Směs dosolte podle chuti.
TIP NA SERVÍROVÁNÍ

DOPORUČENÍ

Kuřecí se špenátem je velmi dobré s těstovinami, ale lze ho podávat i k hranolkům.

TIP: Do směsi doporučuji použít strouhaný sýr Goudu.

DOBROU CHUŤ