TORTILLA S VEPŘOVÝM MASEM

Velmi chutné jídlo, které dělávám převážně v létě. Příprava tortilly je velmi rychlá, zasytí a přitom se o ní dá říct, že je celkem fresh.

Chutná dětem i dospělým a dá se servírovat k obědu i večeři.

SUROVINY:   4 porce

  • 8 plátků vepřové pečeně naložené ve vaší oblíbené marinádě
  • tortilla 4x 30cm
  • voda na pomazání
  • česnekový dip/omáčka
  • sýr gouda v celku 150g
  • porek
  • ledový salát
  • salátová okurka

POSTUP

  1. Vepřové plátky, které jste naložili alespoň 2 hodiny předem opečte na sucho na nepřilnavé pánvi. Maso pečte pozvolna, aby bylo křehké. Upečené plátky pokládejte na talíř.
  2. Upečené maso nakrájejte na cca půl centimetru široké nudle.
  3. Tortillu z jedné strany potřete vodou. Mokrou částí položte tortillu na talíř a začněte na ní pokládat nakrájené maso( 1 tortilla = 2 plátky masa).
  4. Maso na tortille zalijte česnekovou omáčkou. Množství nelze určit. Každý si dá tolik, kolik má rád.
  5. Vezměte sýr a nastrouhejte ho na maso s omáčkou. Pokud máte sýr plátkový, tak na jednu tortillu dejte 2 plátky.
  6. Nahoru na maso dále naskládejte v tomto pořadí pórek, ledový salát a okurku.
  7. Tortillu zabalte. Nejdříve boky tortilly přehnete dovnitř, poté přehnete tu část, která je k vám blíže a zarolujete.
  8. Takto připravenou tortillu opečte na pánvi ze dvou stran.

DOPORUČENÍ

RADA: Tortilla se mokří, aby při pečení neztvrdla.

TIP: Opečenou tortillu při servírování můžete rozpůlit a posypat sýrem.

        Dětem lze zaměnit česnekovou omáčku za kečup.

DOBROU CHUŤ