Rychlá a zároveň velmi chutná svačina nebo večeře. Toto jídlo je také skvělé jako pohoštění pro návštěvy.
SUROVINY:
- toastový chléb
- kečup
- 20dkg šunky
- pórek
- 20dkg sýru Gouda
- máslo na potření
- olej
POSTUP
- Pórek nakrájejte na jemno a dejte stranou.
- Na zapékání použijte formu na biskupský chlebíček. Vymažte ji olejem.
- Toastový chléb rozválejte válečkem a dejte vedle sebe na dno formy. Plátky chleba by se měly zlehka překrývat.
- Chléb pomažte kečupem. Položte na něj plátky šunky, posypte pórkem a na pór navrstvěte sýr.
- Opět vyválejte chléb a pokládejte ho do formy na sýr. Potřete ho kečupem. Přidejte šunku, pór, sýr. Postup opakujte dokud formu nenaplníte.
- Poslední plátky chleba pomažte máslem a dejte do trouby zapéct. Po 5 minutách pečení posypte toasty sýrem a vraťte do trouby. Pečte při 170° zhruba 10-15 minut.
DOPORUČENÍ
Pokud formu důkladně vymažete olejem, půjdou vám chleby velmi dobře vyklopit.
Zapečené toasty krájejte na plátky. Jako přílohu můžete zvolit čerstvou zeleninu.
DOBROU CHUŤ