Vaječná smaženka je nenáročný pokrm. Většinou se podává ke snídani. Je rychlá a uspějete s ní u dětí.
CO BUDETE POTŘEBOVAT?
- 3 vajíčka
- 2 lžíce mléka
- olej na potření
- sůl a pepř
- chléb
Podle chuti
- hořčice
- kečup
- okurka, paprika
- pór, cibule
POSTUP
- Vajíčka v hrnku rozšlehejte s mlékem.
- Rozehřejte pánev a potřete jí olejem.
- Rozšlehaná vejce vlijte na pánev, osolte, opepřete a smažte na mírném ohni zhruba půl minuty dokud se vajíčka nezpevní. Poté omeletu otočte a smažte z druhé strany.
- Omeletu přendejte na talíř, přepulte a servírujte na chlebu. Potřete jí hořčicí a posypte pórem. Hořčici můžete zaměnit za kečup a pór za cibuli nebo je můžete úplně vynechat.
- Podávejte s čerstvou zeleninou.
DOBROU CHUŤ