Spousta z vás si bude myslet, že tyto špagety by měly nést název Carbonara. V tomto receptu se setkáte se smetanou, a proto by tento název nebyl správný.
Tyto špagety jsou rychlé, velice chutné a při přípravě vám dokáží provonět kuchyni. Osvědčené jsou hlavně u dětí.
SUROVINY
- 1 větší cibule
- 200 g slaniny
- 400 g těstovin
- 1 vajíčko
- 100 ml smetany
- 1 lžíce oleje
- 100 g strouhaného sýru
- sůl a pepř
POSTUP
- Podle návodu dejte uvařit těstoviny.
- Mezitím co se vám těstoviny vaří, nakrájejte slaninu na kostky a cibuli na jemno.
- Slaninu s cibulí dejte společně smažit. Olej použijte jen v případě, máte-li málo tučnou slaninu. Smažte dozlatova.
- Scezené špagety v hrnci smíchejte se slaninou a cibulí, vyklepněte vajíčko, přidejte špetku soli a zamíchejte.
- Hrnec přiklopte na 20 vteřin pokličkou. Poté přilijte smetanu a ode dna zamíchejte. Podle chuti osolte a opepřete.
- Nandejte na talíř a posypte strouhaným sýrem.
DOPORUČENÍ
Pokud máte rádi čerstvou bazalku můžete ji přidat do špaget.
Jako strouhaný sýr doporučuji Goudu nebo Parmezán.
DOBROU CHUŤ