ŠPAGETY SE SMETANOU A KŘUPAVOU SLANINOU

Spousta z vás si bude myslet, že tyto špagety by měly nést název Carbonara. V tomto receptu se setkáte se smetanou, a proto by tento název nebyl správný.

Tyto špagety jsou rychlé, velice chutné a při přípravě vám dokáží provonět kuchyni. Osvědčené jsou hlavně u dětí.

SUROVINY

  • 1 větší cibule
  • 200 g slaniny
  • 400 g těstovin
  • 1 vajíčko
  • 100 ml smetany
  • 1 lžíce oleje
  • 100 g strouhaného sýru
  • sůl a pepř

POSTUP

  1. Podle návodu dejte uvařit těstoviny.
  2. Mezitím co se vám těstoviny vaří, nakrájejte slaninu na kostky a cibuli na jemno.
  3. Slaninu s cibulí dejte společně smažit. Olej použijte jen v případě, máte-li málo tučnou slaninu. Smažte dozlatova.
  4. Scezené špagety v hrnci smíchejte se slaninou a cibulí, vyklepněte vajíčko, přidejte špetku soli a zamíchejte.
  5. Hrnec přiklopte na 20 vteřin pokličkou. Poté přilijte smetanu a ode dna zamíchejte. Podle chuti osolte a opepřete.
  6. Nandejte na talíř a posypte strouhaným sýrem.

DOPORUČENÍ

Pokud máte rádi čerstvou bazalku můžete ji přidat do špaget.

Jako strouhaný sýr doporučuji Goudu nebo Parmezán.

DOBROU CHUŤ