PIKANTNÍ VEPŘOVÉ NUDLIČKY SE SLANINOU A KLOBÁSOU

Pikantní směs se spoustou masa. Takový oběd ocení hlavně muži. Pokud nemáte rádi pálivé pokrmy, můžete chilli vynechat.

SUROVINY

  • 3 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 20 dkg slaniny
  • 1 klobása (krahulecká)
  • 400 g masa (kotleta, kýta)
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • půl lžičky cukru
  • 250 ml vody + 50 ml na zahuštění
  • 2 stroužky česneku
  • chilli
  • sůl a pepř
  • bramborový škrob
  • pórek
  • bazalka
  • petrželka

POSTUP

  1. Cibuli nakrájejte na hrubo, slaninu na kostičky a společně osmažte na oleji.
  2. Klobásu nakrájejte na kolečka a přidejte k cibuli a slanině. Smažte do té doby, dokud nebude cibule průhledná.
  3. Nakrájejte maso na nudličky a přidejte do hrnce. Nechte maso zatáhnout. Poté osolte a opepřete.
  4. Přidejte lžíci rajčatového protlaku, půl lžičky cukru, zamíchejte a podlijte 250 ml vody. Vařte pod pokličkou 30 minut.
  5. Po půl hodině prolisujte do směsi 2 stroužky česneku, přidejte 3 špetky chilli nebo 1 rozkrájenou chilli papričku a vařte další půl hodinu.
  6. 50 ml vody smíchejte s půl lžičkou bramborového škrobu a vlijte ke směsi, zamíchejte.
  7. Nakrájejte pórek. Nadrobno nasekejte bazalku a petrželku a všechno vmíchejte do směsi. Osolte, opepřete podle chuti a nechte 5 minut povařit.

DOPORUČENÍ

Pokud se vám bude zdát směs kyselá, přidejte špetku cukru.

TIP: Nejvíce se hodí k rýži, ale lze ji podávat i s bramborem nebo na chlebové topince.

DOBROU CHUŤ