Pikantní směs se spoustou masa. Takový oběd ocení hlavně muži. Pokud nemáte rádi pálivé pokrmy, můžete chilli vynechat.
SUROVINY
- 3 lžíce oleje
- 2 cibule
- 20 dkg slaniny
- 1 klobása (krahulecká)
- 400 g masa (kotleta, kýta)
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- půl lžičky cukru
- 250 ml vody + 50 ml na zahuštění
- 2 stroužky česneku
- chilli
- sůl a pepř
- bramborový škrob
- pórek
- bazalka
- petrželka
POSTUP
- Cibuli nakrájejte na hrubo, slaninu na kostičky a společně osmažte na oleji.
- Klobásu nakrájejte na kolečka a přidejte k cibuli a slanině. Smažte do té doby, dokud nebude cibule průhledná.
- Nakrájejte maso na nudličky a přidejte do hrnce. Nechte maso zatáhnout. Poté osolte a opepřete.
- Přidejte lžíci rajčatového protlaku, půl lžičky cukru, zamíchejte a podlijte 250 ml vody. Vařte pod pokličkou 30 minut.
- Po půl hodině prolisujte do směsi 2 stroužky česneku, přidejte 3 špetky chilli nebo 1 rozkrájenou chilli papričku a vařte další půl hodinu.
- 50 ml vody smíchejte s půl lžičkou bramborového škrobu a vlijte ke směsi, zamíchejte.
- Nakrájejte pórek. Nadrobno nasekejte bazalku a petrželku a všechno vmíchejte do směsi. Osolte, opepřete podle chuti a nechte 5 minut povařit.
DOPORUČENÍ
Pokud se vám bude zdát směs kyselá, přidejte špetku cukru.
TIP: Nejvíce se hodí k rýži, ale lze ji podávat i s bramborem nebo na chlebové topince.
DOBROU CHUŤ