Cuketové placky si oblíbíte, pokud máte rádi zeleninová jídla. Jsou vhodné ke svačině nebo jako pohoštění pro návštěvu. Skvěle chutnají za studena i za tepla.
CO BUDETE POTŘEBOVAT?
- 1 větší cuketa
- 1 vajíčko
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 3 lžíce majoránky
- 3 stroužky česneku
- sůl a pepř
- olej na smažení
POSTUP
- Cuketu oloupejte a nastrouhejte do mísy na hrubém struhadle.
- Přidejte vajíčko, mouku, majoránku a česnek a důkladně promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete.
- Rozehřejte na pánvi zhruba 4 lžíce oleje. Připravenou hmotu dávejte na pánev lžící, rozetřete a smažte placičky z obou stran dozlatova. Čím déle budete smažit, tím vám bude oleje ubývat. Vždy přidejte lžíci oleje a pokračujte ve smažení.
- Usmažené placky vyndavejte na talíř, na který si připravte papírovou utěrku. Vysaje vám přebytečný olej.
DOPORUČENÍ
Placky můžete servírovat samotné nebo s česnekovým dipem.
DOBROU CHUŤ