Rukolový salát

Rychlý rukolový salát, který si můžete vychutnat v letních dnech místo teplého oběda. Je nenáročný na přípravu, proto ho v kuchyni zvládne úplně každý.

SUROVINY

  • 50 g rukoly
  • 1/2 salátové okurky
  • 100 g tvrdého sýru (eidam, gouda..)
  • 2 vajíčka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • špetka soli

Zálivka

  • 5 lžic zakysané smetany
  • 1/2 lžičky hořčice
  • sůl a pepř
  • špetka červené papriky

POSTUP

  1. Do malého hrnce dejte vodu a vložte vejce. Přiveďte k varu. Vejce vařte 7 minut. Poté slijte horkou vodu a napusťte k vejcím studenou. Dejte stranou.
  2. Zakysanou smetanu smíchejte s hořčicí. Přidejte špetku červené papriky, podle chuti sůl a pepř. Důkladně promíchejte a dejte na 10 minut do lednice.
  3. Okurku nakrájejte na půlměsíce, tvrdý sýr na kostky a dejte do mísy. Přidejte rukolu, olivový olej, sůl a proházejte.
  4. Oloupejte a nakrájejte vejce. Přidejte je navrch salátu a zalijte zálivkou.

DOPORUČENÍ

Salát můžete podávat s opečeným rohlíkem nebo bagetou.

Rohlík shora nařežte na plátky, které nedoříznete. Takto připravený rohlík dejte na 5-10 minut do trouby zhruba na 100°. Vyndejte a podávejte k salátu.

DOBROU CHUŤ