Rychlý rukolový salát, který si můžete vychutnat v letních dnech místo teplého oběda. Je nenáročný na přípravu, proto ho v kuchyni zvládne úplně každý.
SUROVINY
- 50 g rukoly
- 1/2 salátové okurky
- 100 g tvrdého sýru (eidam, gouda..)
- 2 vajíčka
- 1 lžíce olivového oleje
- špetka soli
Zálivka
- 5 lžic zakysané smetany
- 1/2 lžičky hořčice
- sůl a pepř
- špetka červené papriky
POSTUP
- Do malého hrnce dejte vodu a vložte vejce. Přiveďte k varu. Vejce vařte 7 minut. Poté slijte horkou vodu a napusťte k vejcím studenou. Dejte stranou.
- Zakysanou smetanu smíchejte s hořčicí. Přidejte špetku červené papriky, podle chuti sůl a pepř. Důkladně promíchejte a dejte na 10 minut do lednice.
- Okurku nakrájejte na půlměsíce, tvrdý sýr na kostky a dejte do mísy. Přidejte rukolu, olivový olej, sůl a proházejte.
- Oloupejte a nakrájejte vejce. Přidejte je navrch salátu a zalijte zálivkou.
DOPORUČENÍ
Salát můžete podávat s opečeným rohlíkem nebo bagetou.
Rohlík shora nařežte na plátky, které nedoříznete. Takto připravený rohlík dejte na 5-10 minut do trouby zhruba na 100°. Vyndejte a podávejte k salátu.
DOBROU CHUŤ