Máte rádi listové těsto a nevíte co s ním? Vyzkoušejte tyto bohatě plněné šneky. Hodí se ke svačině, večeři nebo jako pohoštění pro návštěvu.
CO BUDETE POTŘEBOVAT?
- 250 g listového těsta
- polohrubá mouka na podsyp
- 3 lžíce ostrého kečupu
- 150 g moravského uzeného
- 6 plátků slaniny
- 100 g sýru Gouda
- 4 plátky toastového sýru
- 1-2 vajíčka
POSTUP
- Vál posypte moukou a vyválejte těsto na placku (do obdélníku) silnou zhruba 3 mm.
- Vyválené listové těsto potřete kečupem a vyskládejte na něj moravské uzené. Na to pak dejte slaninu a sýry. První dávejte sýr Goudu a na něj pak toastový sýr.
- Naplněné těsto od kraje srolujte.
- Nakrájejte na 1,5-2 cm tlustá kolečka, která vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Kolečka potřete vajíčkem a trochu ho vlijte do mezer, které se vám v kolečkách udělaly.
- Pečte ve vyhřáté troubě na 175° zhruba 20 minut.
DOPORUČENÍ
Po upečení nechte šneky 10-15 minut vychladnout.
TIP: Velmi dobré jsou s česnekovým dipem.
DOBROU CHUŤ