ŠNECI S MORAVSKÝM UZENÝM A SLANINOU

Máte rádi listové těsto a nevíte co s ním? Vyzkoušejte tyto bohatě plněné šneky. Hodí se ke svačině, večeři nebo jako pohoštění pro návštěvu.

CO BUDETE POTŘEBOVAT?

  • 250 g listového těsta
  • polohrubá mouka na podsyp
  • 3 lžíce ostrého kečupu
  • 150 g moravského uzeného
  • 6 plátků slaniny
  • 100 g sýru Gouda
  • 4 plátky toastového sýru
  • 1-2 vajíčka

POSTUP

  1. Vál posypte moukou a vyválejte těsto na placku (do obdélníku) silnou zhruba 3 mm.
  2. Vyválené listové těsto potřete kečupem a vyskládejte na něj moravské uzené. Na to pak dejte slaninu a sýry. První dávejte sýr Goudu a na něj pak toastový sýr.
  3. Naplněné těsto od kraje srolujte.
  4. Nakrájejte na 1,5-2 cm tlustá kolečka, která vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem.
  5. Kolečka potřete vajíčkem a trochu ho vlijte do mezer, které se vám v kolečkách udělaly.
  6. Pečte ve vyhřáté troubě na 175° zhruba 20 minut.

DOPORUČENÍ

Po upečení nechte šneky 10-15 minut vychladnout.

TIP: Velmi dobré jsou s česnekovým dipem.

DOBROU CHUŤ