DOMÁCÍ KYNUTÉ LANGOŠE

Nejraději je mají děti, ale pochutnají si na nich i dospělý. Určitě vyzkoušejte tento recept. Langoše jsou nadýchané a pěkně křupavé.

Pokud se bojíte kynutého těsta, nemějte obavy. Tyto langoše zvládne i úplný začátečník.

CO BUDETE POTŘEBOVAT?

  • 400g hladké mouky
  • špetka jedlé sody
  • 100g bílého jogurtu
  • 1 lžíce oleje + olej na smažení
  • špetka cukru
  • 25g droždí
  • 1dcl vlažné vody
  • 1 stroužek česneku
  • kečup
  • strouhaný sýr Gouda

POSTUP

  1. Mouku nasypte do mísy, ve které budete zadělávat těsto a přidejte k ní špetku jedlé sody, bílý jogurt a lžíci oleje. Nechte stranou.
  2. V hrnku rozmíchejte 1dcl vlažné vody se špetkou cukru. Poté přidejte rozdrobené droždí a nechte vzejít kvásek (5 minut).
  3. Kvásek vlijte k mouce a ostatním ingrediencím. Zadělejte vařečkou těsto. Kdyby se vám těsto lepilo přidejte lžíci mouky. Pokud bude naopak moc tuhé přidejte vodu.
  4. Těsto přikryjte a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.
  5. Na pánvi rozehřejte olej. (Množství nelze určit, záleží na velikosti pánve. Dejte ho tolik, aby langoše byly z půlky ponořené.) Rukama vytvarujte placku, kterou následně smažte z obou stran dozlatova.
  6. Hotové langoše potřete česnekem, kečupem a posypte strouhaným sýrem.

DOPORUČENÍ

Langoše je možné předsmažit a v sáčku uložit do mrazáku. Vydrží takto až 3 měsíce. Jsou vhodné jako rychlá večeře. Vyndáte je z mrazáku a dosmažíte.

DOBROU CHUŤ