Nejraději je mají děti, ale pochutnají si na nich i dospělý. Určitě vyzkoušejte tento recept. Langoše jsou nadýchané a pěkně křupavé.
Pokud se bojíte kynutého těsta, nemějte obavy. Tyto langoše zvládne i úplný začátečník.
CO BUDETE POTŘEBOVAT?
- 400g hladké mouky
- špetka jedlé sody
- 100g bílého jogurtu
- 1 lžíce oleje + olej na smažení
- špetka cukru
- 25g droždí
- 1dcl vlažné vody
- 1 stroužek česneku
- kečup
- strouhaný sýr Gouda
POSTUP
- Mouku nasypte do mísy, ve které budete zadělávat těsto a přidejte k ní špetku jedlé sody, bílý jogurt a lžíci oleje. Nechte stranou.
- V hrnku rozmíchejte 1dcl vlažné vody se špetkou cukru. Poté přidejte rozdrobené droždí a nechte vzejít kvásek (5 minut).
- Kvásek vlijte k mouce a ostatním ingrediencím. Zadělejte vařečkou těsto. Kdyby se vám těsto lepilo přidejte lžíci mouky. Pokud bude naopak moc tuhé přidejte vodu.
- Těsto přikryjte a nechte 1 hodinu kynout na teplém místě.
- Na pánvi rozehřejte olej. (Množství nelze určit, záleží na velikosti pánve. Dejte ho tolik, aby langoše byly z půlky ponořené.) Rukama vytvarujte placku, kterou následně smažte z obou stran dozlatova.
- Hotové langoše potřete česnekem, kečupem a posypte strouhaným sýrem.
DOPORUČENÍ
Langoše je možné předsmažit a v sáčku uložit do mrazáku. Vydrží takto až 3 měsíce. Jsou vhodné jako rychlá večeře. Vyndáte je z mrazáku a dosmažíte.
DOBROU CHUŤ