Velmi chutné jídlo, které dělávám převážně v létě. Příprava tortilly je velmi rychlá, zasytí a přitom se o ní dá říct, že je celkem fresh.
Chutná dětem i dospělým a dá se servírovat k obědu i večeři.
SUROVINY: 4 porce
- 8 plátků vepřové pečeně naložené ve vaší oblíbené marinádě
- tortilla 4x 30cm
- voda na pomazání
- česnekový dip/omáčka
- sýr gouda v celku 150g
- porek
- ledový salát
- salátová okurka
POSTUP
- Vepřové plátky, které jste naložili alespoň 2 hodiny předem opečte na sucho na nepřilnavé pánvi. Maso pečte pozvolna, aby bylo křehké. Upečené plátky pokládejte na talíř.
- Upečené maso nakrájejte na cca půl centimetru široké nudle.
- Tortillu z jedné strany potřete vodou. Mokrou částí položte tortillu na talíř a začněte na ní pokládat nakrájené maso( 1 tortilla = 2 plátky masa).
- Maso na tortille zalijte česnekovou omáčkou. Množství nelze určit. Každý si dá tolik, kolik má rád.
- Vezměte sýr a nastrouhejte ho na maso s omáčkou. Pokud máte sýr plátkový, tak na jednu tortillu dejte 2 plátky.
- Nahoru na maso dále naskládejte v tomto pořadí pórek, ledový salát a okurku.
- Tortillu zabalte. Nejdříve boky tortilly přehnete dovnitř, poté přehnete tu část, která je k vám blíže a zarolujete.
- Takto připravenou tortillu opečte na pánvi ze dvou stran.
DOPORUČENÍ
RADA: Tortilla se mokří, aby při pečení neztvrdla.
TIP: Opečenou tortillu při servírování můžete rozpůlit a posypat sýrem.
Dětem lze zaměnit česnekovou omáčku za kečup.
DOBROU CHUŤ