PLNĚNÉ PAPRIKY PEČENÉ VE SMETANĚ

Všichni mají plněné papriky zažité s rajskou omáčkou nebo jen tak pečené na másle. Proč nevyzkoušet něco nového? Plněné papriky ve smetaně podávané s rýží vás svou chutí příjemně překvapí.

CO BUDETE POTŘEBOVAT?

  • 500 g mletého masa (mix)
  • 6 bílých paprik
  • 1 cibule
  • 1 lžíce koření na mletá masa
  • 1 vajíčko
  • 2 smetany 33%
  • 6 lžic kečupu
  • sůl a pepř

POSTUP

  1. Mleté maso dejte do mísy. Cibuli nakrájejte na jemno a přidejte k masu společně s vajíčkem a kořením na mletá masa. Přidejte i dvě lžičky soli a špetku pepře. Maso pořádně promíchejte.
  2. Papriky u stopky uřízněte a vydlabejte semínka. Naplňte masovou směsí.
  3. V zapékací míse smíchejte smetany s kečupem.
  4. Papriky vložte do zapékací mísy a pečte při 180° po dobu jedné hodiny přiklopené. Poté odklopte a pečte dalších 30 minut.
TIP NA SERVÍROVÁNÍ

DOPORUČENÍ

Papriky podávejte s vařenou rýží.